• Αρχικη
  • Blog
  • "ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

"ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Η καθημερινή φροντίδα του προσώπου σας στο σπίτι είναι τόσο σημαντική, όσο η περιποίηση που σας προσφέρει η αισθητικός σας. Απαραίτητο για αυτό να γνωρίζετε τις ανάγκες του, χρησιμοποιώντας έτσι τα κατάλληλα προϊόντα,καλύπτοντας τες. 

H ηλικία, η διατροφή, ο τρόπος ζωής, οι ορμονικές διαταραχές και οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής που διαμένουμε επηρεάζουν άμεσα το τύπο δέρματος μας. Έτσι διαχωρίζουμε το δέρμα σε :

1. ΚΑΝΟΝΙΚΟ : Δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα το πάχος του είναι μέτριο και έχει καλή ελαστικότητα και υδάτωση. Το κανονικό δέρμα αντιμετωπίζει πολλές φορές προβλήματα που προέρχονται από έλλειψη φροντίδας, όπως η αφυδάτωση. Με την σωστή όμως περιποίηση τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται. Τρόποι περιποίησης : Καθημερινή περιποίηση πρωί και βράδυ με γαλάκτωμα καθαρισμού ή σαπούνι για κανονικές επιδερμίδες και έπειτα η ενυδατική η κρέμα που σας έχει συστηθεί. Μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε ένα scrub και μάσκα καθαρισμού με θρεπτικά συστατικά.

2. ΜΕΙΚΤΟ : Είναι ένα δέρμα κανονικού τύπου, αλλά με τάση για λιπαρότητα στη ζώνη Τ (μύτη, σαγόνι, μέτωπο). Οι συνδυασμοί μπορεί να είναι οι εξής:

• Τ λιπαρό-παρειές κανονικό

• Τ κανονικό-παρειές λιπαρό

• Τ λιπαρό-παρειές ξηρό

Τρόποι περιποίησης : Για τον καθαρισμό του απαιτείται πρωί και βράδυ σαπούνι καθαρισμού. Η κρεμά εξαρτάται από το συνδυασμό που έχουμε. Συνίσταται να χρησιμοποιούμε δυο προϊόντα, ένα για το Τ και ένα για το υπόλοιπο πρόσωπο.

3. ΛΙΠΑΡΟ : Χαρακτηρίζεται από ανοιχτούς πόρους και ήπια ή έντονη γυαλάδα, λόγο της αυξημένης λιπαρότητας που συχνά καταλήγει σε ακμή. Μπορεί να έχει μαύρα στίγματα, κλειστούς πόρους με σμήγμα και σπυράκια. Είναι δέρμα παχύ και αυτό οφείλεται στο μεγάλο πάχος της κεράτινης στοιβάδας. Κάνει δύσκολα ρυτίδες. Τρόποι περιποίησης : Το λιπαρό δέρμα απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση προκειμένουb να αφαιρεθεί το σμήγμα που εγκλωβίζεται στους πόρους και να ρυθμιστεί η λιπαρότητα του. Σημαντική είναι η καθημερινή και συστηματική περιποίηση. Καθαρισμός πρωί και βράδυ με κατάλληλο σαπούνι που εξισορροπεί τη λιπαρότητα. Καταλληλότερες κρέμες ημέρας είναι αυτές που περιέχουν οξέα φρούτων, σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζολίου.

4. ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ : Το ευαίσθητο δέρμα αντιδρά εύκολα σε εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές. Κοκκινίζει και έχει ορατά τριχοειδή αγγεία. Επίσης, είναι πολύ επιρρεπές στο κρύο, τη θερμότητα, ακόμα και στη χρήση ακατάλληλων καλλυντικών προϊόντων. Τρόποι περιποίησης : Είναι ένα δέρμα που πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός πρωί και βράδυ με ειδικό γαλάκτωμα για ευαίσθητες επιδερμίδες, με ενυδατικά συστατικά και ενυδατική κρεμά για ευαίσθητα δέρματα.

5. ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ : Χαρακτηρίζεται από έλλειψη νερού μέσα στα κύτταρα, που οφείλεται συνήθως σε διαταραχή του προστατευτικού μανδύα της επιδερμίδας ή σε κακή διατροφή. Αρκετές φορές οφείλεται και σε λανθασμένη περιποίηση. Η όψη του δέρματος είναι θαμπή και κάποιες φορές ξεφλουδίζει. Τρόποι περιποίησης : Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός πρωί και βράδυ με γαλάκτωμα και χρήση κρέμας πλούσιας σε ενυδατικούς παράγοντες. Το αφυδατωμένο δέρμα χρειάζεται μια φορά την εβδομάδα peeling για το βαθύ καθαρισμό του και ενυδατική μάσκα, πλούσια σε βιταμίνες.

6. ΞΗΡΟ : Χαρακτηρίζεται από έλλειψη ελαστικότητας, είναι λεπτό και έχει θαμπή όψη. Γίνεται ευαίσθητο σε κλιματικές αλλαγές, τραβάει, απολεπίζεται, κάνει εύκολα ρυτίδες και τέλος αφυδατώνεται. Τρόποι περιποίησης : Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός πρωί και βράδυ με γαλάκτωμα και προτείνεται χρήση ενυδατικής κρέμας πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες(βιταμίνες,υαλουρονικό κ.α.), καθώς και η χρήση ορού για περισσότερη ενίσχυση της υδάτωσης του δέρματος. Το ξηρό δέρμα χρειάζεται μια με δυο φορές την εβδομάδα peeling και ενυδατική μάσκα. Σε όποιο τύπο δέρματος και αν ανήκετε δε πρέπει να ξεχνάτε τη καθημερινή χρήση αντηλιακού χειμώνα-καλοκαίρι. Καθώς και ότι στη περιοχή γύρω από τα μάτια γίνεται χρήση κρέμας για τη συγκεκριμένη περιοχή και μόνο. Σε όλα τα παραπάνω μπορεί να χρειάζεται να συμπληρωθούν κάποια προϊόντα και αυτό γιατί πολλές φορές συνυπάρχει το ευαίσθητο, αφυδατωμένο ή ξηρό με τους τρεις πρώτους τύπους δέρματος. Γι’ αυτό, όμως, θα μπορέσει να σας συμβουλέψει και να καλύψει όλες σας τις απορίες η αισθητικός σας. Έτσι δε θα ταλαιπωρήστε ανάμεσα στα τόσα προϊόντα του εμπορίου αλλά θα σας προτείνει το ιδανικό για εσάς.

Κεφαλογιάννη Αγγελική

Αισθητικός – Κοσμητολόγος Απόφοιτος Τ.Ε.Ι. Αθηνών

Αναζητήστε τα εργαστήρια αισθητικής με αυτό το σήμα

logo enosis